Designed 2016 by Leen.zelf
 
Plannen maken voor de verbouw
Pagina van L1 en A3 van Wingerden
Als eerste besloten we om geen haast te maken met de verbouwing, dat kost meestal veel geld en het belangrijkste, het werd een camper voor twee personen dus de kinderen konden niet meer mee op vakantie. Het laatste was geen probleem voor de wagen gereed zou zijn waren ze op een leeftijd dat ze niet meer op vakantie met pa en ma mee wilden.
Over een tweede punt waren we het heel snel eens er moest minimaal 1 vast bed in komen. Heerlijk om in de vakantie een tukje te doen, buiten in een luie stoel of binnen op een bed. We besloten een bedbank te maken die door middel van een aantal steunen verbreed kon worden tot een 2 persoons bed. We konden dan voor het zit gedeelte en rugleuning van de bank twee matrassen gebruiken. De bank werd dus net zo lang als een bed, minimaal 1.90-2.00 m. Een bed dwars in de bus was niet mogelijk. De matrassen werden dus op het lijstje -nog te kopen- geplaatst en gekocht toen ze in een actie voor een spotprijsje werden aangeboden. Een paar maanden later was er een aanbieding bij Leen Bakker van beddengoed dus dat werd pas later gekocht.
Toen we de lengte van de bank/bed van achter uit de bus naar voren uit zetten kwamen we uit bij het achterportier aan de linkerkant van de bus. Deze deur wilden we niet gebruiken omdat hij aan de weg kant zat. We hadden dus ruimte bij deze deur over en aan de rechterzijde naar achter.
Een derde punt wat we graag wilde was een degelijk toilet(tje) in de camper. Niet voor dagelijks gebruik maar een 'voor als het eens nodig is'. Verhalen te over van kampeerders waar de hele familie in de voortent moet wachten omdat pa of moe op de Potti Pot moet in de caravan of in de kampeerbus. We besloten achter het linker portier een ruimte te maken waarin een chemisch toilet kon worden geplaatst voorzien van een goede ventilatie direct naar buiten. In de praktijk kon in die ruimte ook hengels, kaplaarzen, regenpakken etc. worden opgeborgen. Onder het toilet konden we dan de 180amp huishoudaccu kwijt. De wand werd benut met verschillende kastjes waar spullen konden opgeborgen worden die je niet alle dagen nodig had.
Zo hadden we dus de ruimte aan de rechterzijde over voor een keukentje, tafel, berging en evt. stoelen. Uiteindelijk is het een combinatie van alles geworden. We wilden een aantal kasten die direct bereikbaar zouden zijn, dus waarvoor je niet bed voor moet verplaatsen of iets dergelijks. Zo planden we langs de rechterzijwand, boven en naast de wielkasten kasten en daar op een rvs aanrechtblad over de gehele lengte waarin verzonken het gasstel en spoelbak. Omdat een aanrechtblad van deze specifieke maten niet in de handel te verkrijgen is hebben we die zelf gemaakt. De door de wielkast ondiepe middelste kast kreeg een klapbaar deurtje waardoor een tafel ontstond. Bij dit tafeltje konden geen aparte stoelen worden geplaatst maar we konden dan gebruik maken van de bank.
Wilden we eerst nog een koelkastje plaatsen in een van de kastjes, we besloten later toch tot een koelbox waarop je ook nog kon zitten. Ook kon de koelbox als tafel dienen toen we besloten de voorbank draaibaar te maken.
Lang hebben we lopen verzinnen hoe we een voortent of luifel konden maken aan de brandweerauto. We zagen een witte luifel van, b.v. Omnisore. niet zo zitten aan de rode brandweerwagen. Toen de auto bijna klaar was kregen we het idee om er zo lang maar een goedkope witte party tent aan te hangen. We maakten aan het imperiaal waar de zuigslangen op liggen, 2 ophangpunten zodat we alleen aan de voorkant de 2 staanders hoefden te gebruiken. Jaren later kwamen we een luifel tegen die d.m.v. een tentrail kon worden bevestigt.
In het voorjaar 2002 toen we het plan hadden opgevat om drie weken naar Tsjechië te gaan hebben we besloten tot het maken van een aanhanger om zodoende wat meer bagage mee  te kunnen nemen.
Uiteindelijk werd een oude vouwwagen omgebouwd tot pompwagen waarvan we nog steeds gebruik maken

In 1996 kwamen we in het bezit van de afgekeurde brandweerauto uit Nieuwpoort Z-H. Deze was in 1989 afgekeurd door de gemeente Nieuwpoort. Als op10-08-1984 had de inspectie voor het brandweerwezen het advies uit gebracht de autospuit te vervangen omdat "is geconstateerd dat de huidige lage-druk autospuit reeds 17 jaar oud is en dat reeds eerder was gerapporteerd dat deze niet meer voldoet aan een tankautospuit te stellen eisen." Afkeur rapport en - inspectierapporten van Brandweerwezen
6 jaar had de auto ergens in een loods opgeslagen gestaan toen deze uit plaats gebrek naar buiten gereden werd. In dat laatste jaar werd de laklaag er niet beter maar de carrosserie bleek op het eerste gezicht ] nog water dicht te zijn

Toen we de brandweerwagen kregen hadden we nog geen idee wat we er mee wilden doen. Na een aantal dagen sleutelen werkte de motor en de pomp weer en hadden we een werkende brandweerwagen waar we verder niets mee konden doen dan rondjes rijden op het terrein achter ons huis. Na enkele weken kregen we het idee om er een camper van te maken maar dan moest het wel een bijzondere camper worden. We wilden hem aan de buitenkant zo origineel als mogelijk houden en voor de binnenkant hebben we dagen zitten tekenen en modelletjes zitten knippen en plakken.